Ανοιχτό γράμμα στην συγκυβέρνηση.

Ανοιχτό γράμμα στην συγκυβέρνηση.
Κοινοποίηση: Ελληνικός λαός

Αγαπητοί πολιτικοί αρχηγοί,
Η Αλήθεια υπάρχει. Το ψέμα πρέπει να εφευρεθεί.
Στον προϋπολογισμό (σελίδα 133) που καταθέσατε και ψηφίσατε στην Ελληνική βουλή, στους σχετικούς πίνακες με τις δαπάνες για την καταβολή τόκων, χρεολυσίων και τις εξοφλήσεις βραχυπρόθεσμων τίτλων και εντόκων γραμματίων, αποτυπώνεται με την ψυχρή γλώσσα των αριθμών, ποιός καρπώνεται τον πλούτο που παράγουν οι εργαζόμενοι αυτής της χώρας.
Ας δούμε* τα απολογιστικά στοιχεία, όπως αναγράφονται στους σχετικούς πίνακες :
• Από το 1992 και μετά, δηλαδή την τελευταία 20ετία, ο ελληνικός λαός έχει πληρώσει σε ντόπιους και ξένους δανειστές, (τις λεγόμενες «Αγορές»*), το ποσό των 772,9 δισ. ευρώ!
• Μόνο από το 2000 και μετά, δηλαδή από την ένταξη της Ελλάδας στην Ευρωζώνη, ο ελληνικός λαός έχει πληρώσει για τόκους και χρεολύσια μακροπρόθεσμων δανείων το ποσό των 400,5 δισ. ευρώ. Την ίδια περίοδο, για εξοφλήσεις εντόκων και βραχυπρόθεσμων τίτλων έχει πληρώσει πάνω από 240 δισ. ευρώ. Άθροισμα: 640,5 δισ. ευρώ!
Από δω και πέρα, όπως από κοινού και πραξικοπηματικά εσείς με τους δανειστές συμφωνήσατε, προκειμένου να μπορούμε να ξαναδανειστούμε από τους παραπάνω* αποφασίσατε:
• όσοι ήδη εργάζονται, να αμείβονται με τον ελάχιστο μισθό*,
• Όλες οι δημόσιες υποδομές της χώρας και η γή, που αποφέρουν έσοδα στο κράτος από την χρήση και την εκμετάλλευσή τους, να περάσουν στον έλεγχο ή και την ιδιοκτησία των δανειστών ως εμπράγματες εγγυήσεις έναντι των δανείων που συνάπτονται εφεξής…
• Αυτοί που καταστρέφονται από την κρίση και μετατρέπονται σε άνεργους, ή να «ζούν» σε άσυλα και με συσσίτιο, ή να εγκαταλείψουν τη χώρα, ή να εξασφαλίζουν τα προς το ζήν καταφεύγοντας στην παρανομία, στο κοινό ή οργανωμένο έγκλημα, στο κοινωνικό περιθώριο.
• Οι συνταξιούχοι να “πεθάνουν” μια ώρα αρχύτερα και όσοι εργάζονται σήμερα να φτάσουν στην συνταξιοδότηση κάποια χρόνια αργότερα και με τα μισά λεφτά,
• Το επιστημονικό δυναμικό της χώρας, το σπουδαιότερο άυλο κεφάλαιο που διαθέτει κάθε χώρα, να κεφαλοποιηθεί εκτός της Ελληνικής οικονομίας ελλείψει εθνικής παραγωγικής βάσης,
Ώστε:
• μέχρι το 2020 να τους πληρώσουμε άλλα τόσα
• και αφού τους τα πληρώσουμε κι αυτά, τότε – το 2020 – θα τους «χρωστάμε» κι άλλα τόσα!
Αγαπητοί Αρχηγοί, είναι προφανές:
Η καταχρεωμένη Ελλάδα του ελληνικού λαού δανείζεται για να πληρώνονται τα παλιότερα και τα νεότερα δάνεια της πλουτοκρατίας, με συνέπεια στη συνέχεια να οφείλει ακόμα μεγαλύτερα χρέη στους πιστωτές. Μέσω αυτού του μηχανισμού, επέρχεται «τοκογλυφικός επιπρόσθετος λογαριασμός πάνω σε εκείνο που 20 φορές ως τώρα πληρώθηκε»*.
Αυτή η κατάσταση, όπως γνωρίζετε, δεν αφορά μόνο τη χώρα μας. Είναι μια διεθνής πρακτική του κεφαλαίου.
Μπροστά σ’ αυτήν την πραγματικότητα υποχρεωθήκατε να αποκαλύψετε στον λαό το πραγματικό σας πρόσωπα, για ποιόν κυβερνάτε, τίνος τα συμφέροντα υπηρετείτε.
Την πλήρη αφοσίωσή σας στην εξυπηρέτηση των συμφερόντων της ολιγαρχίας, την μαρτυρά η πλήρης υποταγή σας σε όλες τις αξιώσεις των δανειστών.
Δεν είχατε τον παραμικρό ενδοιασμό, από κοινού με τους δανειστές να εκβιάσετε ανοιχτά το λαό με πείνα σε περίπτωση που δεν υποταχθεί.
Εσεἰς, οι εκλεγμένοι με υποσχέσεις για καλύτερες μέρες, εκβιάζετε το λαό που σας εξέλεξε με πείνα!
Πλήρως υποταγμένοι στα μεγάλα οικονομικά συμφέροντα ψάχνετε μαζί τους τον καλύτερο τρόπο που θα εξασφαλίσει την πληρωμή τους: Με «αποπληρωμή», με «επιμήκυνση», με «κούρεμα»…
Εν τω μεταξύ η Χώρα παραλύει. Ο λαός υποφέρει.
Σας αποκαλούν διεφθαρμένους, ψεύτες, κλέφτες,…αλλά εσάς δεν ιδρώνει το αφτί σας. Συνηθισμένα τα βουνά στα χιόνια!
Ίσα ίσα, πουλάτε περισσότερη τρέλα: ανερυθρίαστα, υπόσχεστε στο λαό ότι οι θυσίες δεν θα πάνε χαμένες. Ότι χάριν σ’ αυτές τις θυσίες, σώσατε τη Χώρα από την Χρεοκοπία.
Τους δανειστές σώσατε από την Χρεοκοπία, όχι την Χώρα!
Η Χώρα είναι στα πρόθυρα της απόλυτης καταστροφής, ο λαός στο δρόμο της απόλυτης εξαθλίωσης κι εσείς….καμαρώνετε ότι σώσατε τη Χώρα!!!
11 φορές μέχρι σήμερα «σώσατε» την Χώρα!
Είναι καιρός, η Χώρα να σωθεί από εσάς!
Τίποτα δεν έχετε να προσφέρετε στον λαό της εκτός από μόνιμη λιτότητα και νέα δάνεια, που το βάρος τους θα γίνει αβάσταχτο, καταδικάζοντας και τις επόμενες γενιές σε φόρου υποτελείς σε σας και στους Δανειστές.
Είναι φανερό ότι ο λαός πρέπει άμεσα να σας αφαιρέσει την εξουσία διακυβέρνησης της χώρας.
Πριν την καταστήσετε εκτός από αποικία, ολοκληρωτικά ανάπηρη, χωρίς ελπίδα να ξανασταθεί στα πόδια της.
Ελληνικέ λαέ,
Μια άλλη κυβέρνηση είναι απαραίτητη σήμερα.
Που θα παλέψει με το λαό για την προκοπή του Λαού αντί να τον παραδώσει αλυσοδεμένο και πνιγμένο στα χρέη στους δανειστές.
Μια τέτοια κυβέρνηση πρέπει:
• Να παύσει άμεσα την καταστροφική διαδικασία της εσωτερικής υποτίμησης της χώρας και να εξασφαλίσει την αξιοπρεπή βιωσιμότητα του Λαού κατά προτεραιότητα έναντι της βιωσιμότητας του Χρέους.
Στην Ευρώπη ζούμε που να πάρει ο Διάβολος! Στον 21ο αιώνα! Και συζητάμε για πείνα!
• Να επισπεύσει την ήδη αποφασισμένη διαγραφή μέρους του χρέους σε μεγαλύτερο ποσοστό ακόμη κι αν χρειαστεί να προχωρήσει σε μονομερή διαγραφή και να απαιτήσει την σύνδεση της αποπληρωμής των λοιπών χρεών με την χρηματοδότηση πολιτικών ανάπτυξης.
• Να προχωρήσει σε παραγωγικές αναδιαρθρώσεις που δημιουργούν πραγματικό πλούτο (ενέργεια, υπέδαφος, νέες τεχνολογίες, τουρισμός, αγροτική και κτηνοτροφική ανασυγκρότηση).
• Να συστήσει Εθνικό Χρηματοδοτκό φορέα (επενδυτικό fund) δημοσίου συμφέροντος με σκοπό την χρηματοδοτική υποστήριξη επενδυτικών σχεδίων στην παραπάνω κατεύθυνση.
• Να αναθεωρήσει την σκοπιμότητα συμμετοχής της χώρας σε στρατιωτικούς συνασπισμούς (ΝΑΤΟ, Διεθνή «ειρηνευτική» δύναμη κ.α) που μόνο δαπάνες, δεινά, υποχρεώσεις και εξαρτήσεις φορτώνουν την οικονομία και την πολιτική της χώρας.
• Να προχωρήσει στις κατάλληλες συμμαχίες που διασφαλίζουν την ειρηνική συνύπαρξή μας με τις γειτονικές χώρες.
• Να εμπνεύσει στα νιάτα της χώρας ένα νέο σύγχρονο και μοντέρνο πατριωτισμό: η παραγωγική ανασυγκρότηση της χώρας να γίνει έργο δικό της, σε συνθήκες ειρήνης και συνεργασίας με όλους τους λαούς και οι καρποί αυτής της ανάπτυξης να αποδίδονται άμεσα και καθολικά στην ολόπλευρη υλική, πνευματική, και κοινωνική ανάπτυξη του Λαού.
Πρέπει να καταλάβουμε ότι το πρόβλημά μας δεν είναι η Τρόικα.
Οι λογιστές της Τρόικας την δουλειά τους κάνουν. Υπάλληλοι είναι των δανειστών. Δεν ξέρουν κανέναν εδώ. Ούτε υπουργούς, ούτε διευθυντές ούτε και τους νοιάζει. Έρχονται σαν επικυρίαρχοι απέναντι σε μια δουλική και πλήρως εξαρτημένη από δάνεια κυβέρνηση. Η δύναμη που φαίνεται να έχουν, εδράζεται αφενός στο ποιούς εκπροσωπούν και αφετέρου στην πλήρη παράδοση της κυβέρνησης στις απαιτήσεις τους για παροχή στοιχείων και κρίσιμων πληροφοριών*.
Η πολιτική τους είναι το αποτέλεσμα παραδοχών και προβλέψεων που βασίζονται στην υπόθεση ότι τα πράγματα θα εξελιχθούν όπως έχουν προβλεφθεί σε ένα μέλλον που κανείς δεν ξέρει, που κανείς δε μπορεί να προβλέψει.*
Γι αυτό είναι καταδικασμένη σε αποτυχία. Γι’ αυτό τα νέα μέτρα σε βάρος του λαού και το ξεπούλημα της χώρας όσο συνεχίζεται αυτή η πολιτική είναι προαποφασισμένα. Όλοι το ξέρουν αυτό.
Συνεπώς όλα, τα πάντα, αυτήν την στιγμή είναι αναδιαπραγματεύσιμα.
«Τα πάντα ρεί». Η Ζωή υπάρχει εκεί που υπάρχει κίνηση, αλλαγή!
Οι διαρκώς μεταβαλλόμενοι συσχετισμοί δυνάμεων, η διαρκής δημιουργία ρηγμάτων και αντιθέσεων ανάμεσα στους μεγάλους παίκτες, μας δίνουν την δυνατότητα, έχοντας μια μετριοπαθή φιλειρηνική στρατηγική στην ασταθή περιοχή μας να παίξουμε καθοριστικό και σταθεροποιητικό ρόλο στην περιοχή.
Δεν χρειάζεται να φοβίζουμε κανέναν ούτε και να φοβόμαστε κανέναν.
Χρειάζεται να ξέρουμε τι θέλουμε και να το καταστήσουμε σαφές σε όλους.
Οι δανειστές μας έχουν το «μαχαίρι».
Εμείς έχουμε το «πεπόνι».

Μετά τιμής,
Κανετάκης Γιώργος

*Η οικονομική ολιγαρχία κρύβεται πίσω από την αόριστη λεξούλα «Αγορές».
*Β.Ι.Λένιν – Ιμπεριαλισμός: Το ανώτατο στάδιο του καπιταλισμού.
*Κατά παράβαση κάθε έννοιας δικαίου και κατάφωρης παραβίασης της προστασίας των ευαίσθητων προσωπικών δεδομένων των Ελλήνων πολιτών, η ξενόδουλη κυβέρνησή μας παραδίδει προσωπικά στοιχεία του λαού άμεσα είτε έμμεσα στην διάθεση των δανειστών.
*Κανένα υπόδειγμα οικονομικών προβλέψεων δεν έχει καταφέρει ποτέ ως τώρα να επαληθευθεί επαρκώς.
*Αναγκαίος μισθός ορίζεται το ποσό που είναι το ελάχιστο αναγκαίο ώστε να μπορεί να αναπαραχθεί η ζωντανή εργασία.
Να μπορούν δηλαδή οι εργαζόμενοι να πηγαίνουν για δουλειά (να έχουν τα απαραίτητα χρήματα για τροφή και νερό, να έχουν κάπου να μένουν για να ξεκουράζονται έστω λίγο και να αποδίδουν στη δουλειά, να έχουν κάτι να φοράνε για τη δουλειά, να αναθρέφουν στοιχειωδώς τυχόν παιδιά που έχουν ώστε να αναπληρώνεται η φυσική φθορά της εργατικής τάξης, να μπορούν να πληρώσουν το ρεύμα για να βλέπουν τηλεόραση ώστε κάθε σκέψη αντίστασης ή αλλαγής να θεωρείται μάταιη, καύσιμα ή εισιτήριο για να πάνε στη δουλειά κλπ).
*Στοιχεία από την εφημερίδα ”Ριζοσπάστης”

Advertisements

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Φιλονόη καὶ Φίλοι...

Καλλίτερος ἄνθρωπος, καλλίτερες κοινωνίες, ὑγιὴς πλανήτης...

Φιλονόη καὶ φίλοι......

Καλλίτερος ἄνθρωπος, καλλίτερες κοινωνίες, ὑγιής πλανήτης.

αἰέν ἀριστεύειν

Κι αν δεν μπορείς να κάμεις την ζωή σου όπως την θέλεις, τούτο προσπάθησε τουλάχιστον όσο μπορείς: μην την εξευτελίζεις

iGlinavos

Thoughts of a recovering leftist

πολύφημος 2.0

στους τυφλούς βασιλεύουν οι μονόφθαλμοι

7elementaryko

Σύλλογος Γονιών και κηδεμόνων 7ου Δημοτικού σχολείου Κω

Η πελλάρα εν ΠΟΛΛΩΝ λογιών

Κυπριακή οικονομία, πολιτική, ιδέες και πελλάρες

Redflecteur

About Art and Politics

ESCapology

Travel | Adventure | Inspiration

κάτω αριστερά

σκέψεις και νέα από τα κάτω και τα αριστερά

SaveTheCrisis

or save youselves

Reform Watch Greece

Monitor and evaluate structural reforms, and political/social change in Greece.

Inside Greece

News and opinion from Greece

Αρέσει σε %d bloggers: