ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ : Φιλοξενία ή βιομηχανοποίηση ;

 Η άποψη που θέλει τον Τουρισμό να γίνει η “βαριά” βιομηχανία της χώρας μας, είναι καταστροφική και για τον Τουρισμό  και για την χώρα. Τον υποβιβάζει απο ζωντανή διαδικασία γνωριμίας νέων τόπων και ανθρώπων, απο σύγχρονο ανθρώπινο δικαίωμα, σε νεκρό υποπροΐόν αυτής της διαδικασίας.

 Αυτή η άποψη, όχι μόνο δεν υπηρετεί την τουριστική ανάπτυξη της χώρας αλλά μακροπρόθεσμα την υπονομεύει, θυσιάζοντας ανυπολόγιστης σημασίας και αξίας έννοιες, ιδέες και πρακτικές, στον βωμό της κάλυψης συγκυριακών ταμειακών ελλειμμάτων…

Πολιτικές μαζικοποίησης, βιομηχανοποίησης κλπ του τουρισμού, πρέπει να μας βρούν όλους σθεναρά απέναντί τους.

Ποιός αλήθεια κερδίζει απο τη μετατροπή του τουρισμού σε μαζικό βιομηχανικό προΐόν; Μα οι Βιομήχανοι του Τουρισμού! Οι υπόλοιποι, οι αφανείς και σιωπηλοί εργάτες αυτής της βιομηχανίας μαζεύουν τα ψίχουλα και τα σκουπίδια που πέφτουν απο το τραπέζι των Τραπεζιτών, των Μεγαλοπρακτόρων, των Μεγαλοξενοδόχων.

Οι πολιτικές και δημοτικές παρατάξεις, οι ενώσεις ξενοδόχων, οι εργαζόμενοι και όλοι οι εμπλεκόμενοι φορείς, πρέπει ΟΧΙ ΜΟΝΟ να διαφυλάξουν την ΙΔΕΑ ΤΗΣ ΦΙΛΟΞΕΝΙΑΣ ως κόρη οφθαλμού αλλά και να την προωθήσουν.

 Η αξία της ΙΔΕΑΣ αυτής αποτελεί συνεισφορά του Ελληνικού πολιτισμού στην Ανθρωπότητα και δεν αποτιμάται υλικά και συγκυριακά. Αυτή άλλωστε η ιδέα, αποτελεί το ανυπέρβλητο συγκριτικό πλεονέκτημα της χώρας  μας απέναντι στον διεθνή τουριστικό ανταγωνισμό.

Τούβλα υπἀρχουν παντού. Αξίες και Ιδέες λείπουν…

Αν θέλει η χώρα μας, η Ελλάδα, να βρεί τη θέση της και το βηματισμό της, να πρωταγωνιστήσει στη Νέα εποχή που, όπως όλα δείχνουν, χτίζεται πάνω στα ερείπια του καταρρέοντος Δυτικού κόσμου, ας βάλει στοίχημα με τον εαυτό της και την εποχή, να ξαναγίνει το ζωντανό Φως, ο σύγχρονος φάρος, που στη Γη και την Θάλασσά του βασιλεὐουν τα Ιδεώδη του Μέτρου, του Κάλλους, του σύγχρονου Ανθρωπισμού, της Ελευθερίας.

Να σταθεί απέναντι στον ΧΥΔΑΙΟ ΑΤΟΜΟΚΕΝΤΡΙΣΜΟ ΚΑΙ  ΟΙΚΟΝΟΜΙΣΜΟ της Δύσης, που την Φιλοξενία μπορεί να την εντάσσει στο λεξιλόγιό της αλλά ποτέ στην κουλτούρα της και την πρακτική της…

Ας αποτινάξουμε τον καταστρεπτικό μιμιτισμό που χαρακτηρίζει υπανάπτυκτους λαούς και την δουλοπρέπεια.

Κι αν η Αριστερά φιλοδοξεί να να αλλάξει την Χώρα, πρέπει να παρουσιάσει ένα πειστικό σχέδιο , ένα νέο όραμα για την Τουριστική ανάπτυξη της χώρας με επίκεντρο την ιδέα της  ΦΙΛΟΞΕΝΙΑΣ. Από τους Δυτικούς, ας χρησιμοποιήσουμε τις μεθόδους και τις τεχνικές προώθησης που κατ’ανάγκη ανέπτυξαν προκειμένου να πωλούν τα τεχνολογικά υποπροΐόντα της βιομηχανίας τους, ώστε να “πουλήσουμε” με σύγχρονους όρους την Ιερότητα και την Αίγλη ενός Πανανθρώπινου πολιτισμού που ακόμη εκπέμπει, έστω και θαμπά, η χώρα μας.

Ζούμε σ’ έναν περιούσιο τόπο.

Κι αν η χώρα ξέπεσε στην κατηγορία “Φτηνός προορισμός”, δεν φταίει το “τουριστικό προΐόν” της χώρας αλλά οι ξενόδουλοι πολιτικοί διαχειριστές του.

Η λύση δεν είναι να ξεπουλήσουμε τον ιστορικό και αρχαιολογικό πλούτο της χώρας βαφτίζοντας το ξεπούλημα “αξιοποίηση”(!) αλλά να αφαιρέσουμε την εξουσία απο τους βιαστές του Λαού, της Χώρας και της νέας γενιάς, την οποία χωρίς αιδώ διώχνουν απ’την χώρα, στέλνοντάς την στην Δύση, όπου την περιμένουν για να της  φορέσουν τη στολή του σερβιτόρου και της καμαριέρας  και να  την εκπαιδεύσουν σε σύγχρονο επαγγελματία* υπηρέτη τους, στην ίδια τη χώρα μας, την οποία σχεδιάζουν να αρπάξουν με τα νέα δυσβάσταχτα ενυπόθηκα δάνεια που κρύβονται πίσω από το «πρόγραμμα σωτηρίας της Ελληνικής οικονομίας»…  

Ευχαριστώ για την προσοχή.

Μετά τιμής

Κανετάκης Γιώργος

https://twitter.com/KanetakisGiorgi

 

*Ο Εργαζόμενος έχει δικαιώματα και υποχρεώσεις.

 Ο Επαγγελματίας μόνο υποχρεώσεις.

Advertisements

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s

My Parenthesis

A little public outcry

Φιλονόη καὶ Φίλοι...

Καλλίτερος ἄνθρωπος, καλλίτερες κοινωνίες, ὑγιὴς πλανήτης...

Φιλονόη καὶ φίλοι......

Καλλίτερος ἄνθρωπος, καλλίτερες κοινωνίες, ὑγιής πλανήτης.

αἰέν ἀριστεύειν

Κι αν δεν μπορείς να κάμεις την ζωή σου όπως την θέλεις, τούτο προσπάθησε τουλάχιστον όσο μπορείς: μην την εξευτελίζεις

iGlinavos

Thoughts of a recovering leftist

πολύφημος 2.0

στους τυφλούς βασιλεύουν οι μονόφθαλμοι

7elementaryko

Σύλλογος Γονιών και κηδεμόνων 7ου Δημοτικού σχολείου Κω

Η πελλάρα εν ΠΟΛΛΩΝ λογιών

Κυπριακή οικονομία, πολιτική, ιδέες και πελλάρες

Redflecteur

About Art and Politics

ESCapology

Travel | Adventure | Inspiration

κάτω αριστερά

σκέψεις και νέα από τα κάτω και τα αριστερά

SaveTheCrisis

or save youselves

Αρέσει σε %d bloggers: